ARBETET 2016.05.27
15814
post-template-default,single,single-post,postid-15814,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

ARBETET 2016.05.27

ARBETET 2016.05.27

Brinnande bilar, politikerna ropar: Fler poliser! Oro i förorten, politikerna ropar: Fler poliser! Förstörelse: Fler poliser! Så bjuder våra folkvalda numera över varandra med ”fler poliser” och ”strängare straff” så fort de sociala problemen visar sitt ansikte, och så förlorar vi snart alla sociala dimensioner när vi diskuterar stora, svåra samhällsfrågor. Johan Croneman liknade nyligen den politiska debatten vid en bonnauktion i DN. Är benägen att hålla med honom.

Men alltså. Polisens arbete löser inte ensamt de problem som råder i områden där bilar brinner. Lika lite löser brandmännens insatser problemen där skolor brinner. Inte heller lärarna klarar ensamma att vända trender med dåliga skolresultat. Och inte är det sjukvårdens sak att lösa alla problem som hör till sjukvården. Läs vidare här: https://arbetet.se/2016/05/27/ar-det-polisen-som-skapar-valfard/