DN DEBATT 2017.04.07
15824
post-template-default,single,single-post,postid-15824,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

DN DEBATT 2017.04.07

DN DEBATT 2017.04.07

I en tid när ultrahögern försöker kidnappa kulturpolitiken i syfte att skapa en Sverigebild som handlar om att exkludera är det för oss en gåta att Socialdemokraterna inte väljer att lyfta kulturfrågorna. Ett verkligt kulturlyft saknas och en politik som lyfter konstens villkor kan inte skönjas ens vid horisonten, skriver 29 kulturpersonligheter.

Bildning handlar om makt. Men inte makt över andra utan över våra egna liv. Bildning är inte bara kunskap – utan förmågan att reflektera, skärskåda vad som är fakta och vad som är lögner och att själv bygga sin världsbild.

Därför stod bildning länge i centrum för arbetarrörelsens arbete. Den skulle inte längre vara ett övertag som de ”bildade klasserna” hade. Kultur är inte en medelklass-accessoar utan den plats där samhället talar med sig självt. Alla ska ha tillgång till det samtalet. Läs vidare här: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-far-inte-lata-sd-kidnappa-kulturpolitiken/