PEDAGOGISKA MAGASINET 2016.05.09
15812
post-template-default,single,single-post,postid-15812,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

PEDAGOGISKA MAGASINET 2016.05.09

PEDAGOGISKA MAGASINET 2016.05.09

Kvinnohelvetet på jorden pågår

Hur kunde jag inte veta att schweiziska kvinnor inte fick rösträtt förrän 1971? Hur kunde jag inte vet att det till slut gick så våldsamt till? Att rösträttskvinnorna i England till slut blev så desperata att de kastade gatsten genom skyltfönstren, vandaliserade golfbanor och sprängde hus. Att de greps av polis gång på gång, hungerstrejkade, tvångsmatades, fick lämna jobb, barn, familj. Bara för rätten att rösta.

Några veckor efter jag sett filmen Suffragettebefinner jag mig i Österbotten, det är slaskigt i Jakobstad och det är 8 mars. Kvinnojouren fyller 30 år. Jag ska tala om våld riktat mot kvinnor. Läs vidare här: http://www.lararnasnyheter.se/pedagogiska-magasinet/2016/05/09/kvinnohelvetet-pa-jorden-pagar