Husdjurskavalkad – Nya Upplagan
62
post-template-default,single,single-post,postid-62,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Husdjurskavalkad – Nya Upplagan

Husdjurskavalkad – Nya Upplagan

Har sovmorgon. Men väcks av att larmet går. Barnen är SOS. Du hade rätt mamma! Vår husdjursorm har under natten försökt ta sig ut genom det alldeles för lilla fyrkantiga lufthålet, som den inte kunde krypa in i enligt alla experter. Nu gapar den stort, ser otäckt död ut. Men det är den inte. Operation AKUT startar omedelbart. Starkt ljus, bågfil, sonen håller ormen stilla med båda händerna. Det sågas, det svettas, ormen är starkare än vad vi tror, och samarbetar dåligt. Gallret där den sitter fast är av utmärkt kvalitet. Minstingen gråter, det är hennes Masken.

I kollektivhuset fanns det många husdjur. Katter, hundar, kaniner, hamstrar, undulater. Vi hade höns och tupp, och grävlingen kom gärna på besök till hönsgården. Blodet flöt. Denna husdjurskavalkad spelas upp för mina ögon medan jag håller terrariumet i järngrepp

Annas grannar passade undulaten när de var på semester. Buren var trasig, de hade tejpat den. Undulaten råkade flyga in i tejpen med ena ögat. Och ja, där satt den liksom fast. Anna hade en tax också. Annas mamma backade över sin egen tax utan att märka det. Två gånger. I kaninburen bodde flera kaniner. En dag stängde Petters mamma kaninburlocket på Kaninis öron. Och ja, där hängde Kaninis, liksom i luften. Vi hade en hamster. Barnen lekte och matade Hamstran när vi inte såg på. En dag flämtade Hamstran så konstigt. Ja, och sedan var den hamstern slut. Vi skaffade en kanin vi också. Amanda glömde stänga buren, och ja, vi återfann halva kaninen i Håkans trädgård, räven. Och nu, vår kära majsorm, huvudet håller på att lossna från kroppen.

Mia fick ett marsvin när hon var sju år. Den levde fortfarande när hon var sjutton år och började ta hem killar. Lotta hade en sköldpadda som var tjugo år. Hon orkade inte med den längre, förvarade den i ett kylskåp i garaget hela vintern. Det är orättvist. Åh vad vi vill att Masken ska klara sig. Vi sågar på, men hålet är ju så litet, och Maskens huvud så farligt nära sågbladet. Operation AKUT pågår en timme, ingen har hunnit äta frukost. Men vi kommer genom, och Operation AKUT får ett lyckligt slut, precis som på TV 4.

Susanna Alakoski

Tags: