ARBETET 2016.02.26
15804
post-template-default,single,single-post,postid-15804,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

ARBETET 2016.02.26

ARBETET 2016.02.26

Antalet ADHD-diagnostiserade och -medicinerade ökar. I årets första nummer av tidskriften Socionomen  använder socialprofessor Tommy Lundström ordet ”ADHD-explosion”.

Det medicinska perspektivet leder tolkningsstriden, so far. Medicinska modeller dominerar även allmänhetens förståelse och styr behandlingen. Lundström menar dock att den medicinska forskningen inte har lyckats hitta något som biologiskt förklarar ”ADHD-beteenden”.

Många studier visar dessutom på samband mellan socioekonomiska faktorer och diagnos. Mer ADHD hos barn med ensamstående föräldrar och hos dem som är beroende av försörjningsstöd. Mer hos barn aktuella inom den sociala barnavården. Mer hos ungar med lågutbildade föräldrar. Av någon anledning mer på Gotland. Läs vidare här: http://arbetet.se/2016/02/26/en-epidemi-av-fornekad-sorg/