ARBETET 2016.04.29
15810
post-template-default,single,single-post,postid-15810,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

ARBETET 2016.04.29

ARBETET 2016.04.29

Journalistik när den är som bäst

Det var i kölvattnet av Kvinnolistan jag besökte öarnas ö förra gången. Världens första parlamentsrepresenterade kvinnoparti hade erövrat tre platser. Vi var unga, jobbade på fiskfabrik, liftade över ön. Minns det gröna grönare än grönt, det svarta svartare än svart, minns platser tyngda av berättelser, minns den undersköna inspelningsplatsen för Hrafninn flýgur och dopp i heitur pottur.

Vatnajökull kom jag ihåg från skolatlasen. En vit plätt. Glaciär. I verkligheten tog det en hel dag att passera den vita plätten med bil.

25 år senare råkar jag befinna mig på plats när landets statsminister avgår två gånger samma vecka. Ett rasande folk kastar yoghurt och ägg. Bananerna tog slut på varuhusen. Läs vidare här:http://da.se/2016/09/oandliga-mojligheter-i-en-global-varld/